Beneficiile consumului de peste gras, bogat in omega 3 sunt foarte multe si sunt dovedite stiintific: reducerea colesterolului, imbunatatirea activitatii coronariene, reducerea presiunii arteriale, rol antiinflamator, ajuta la mentinerea sanatatii articulatiilor, imbunatateste activitatea creierului, si aspectul pielii, etc.

Cand Tudor a fost diagnosticat cu dermatita atopica, am citit foarte multe articole legate de acest subiect si am decis sa introduc in alimentatia mea, pe langa consumul de peste si suplimente cu Omega 3 pentru ca il alaptam. Apoi, cand am ajuns la diversificare am folosit pentru mancarea lui ulei de rapita. Am ales acest tip de ulei in defavoarea celui de masline pentru ca uleiul de rapita este mai bogat in acizi grasi omega 3 si 6 contine deasemenea vitamina E (un antioxidant foarte puternic), A, B1, B2 si betacaroten.

Imi aduc aminte senzatia de frustrare pe care o simteam cand toti medicii ii puneau acelasi diagnostic, dar nici macar unul dintre ei n-a putut sa-mi spun ce cauza exacta poate avea…  

Dupa o perioada, am inceput sa vad si imbunatatirile la nivelul pielii si usor, usor eczemele s-au estompat. Totul a fost in regula pana acum 3 saptamani cand am observat ca i-au aparut iarasi pe picioare cateva zone cu piele rosie si uscata si am hotarat sa incep sa-i administrez ulei din ficat de cod, pentru ca exista si variante care pot fi administrate copiilor cu varsta de 2 ani.

La o saptamana dupa ce am inceput sa-i dau uleiul,  toate zonele uscate au disparut si pielea a revenit la normal. Am ales varianta aceasta pentru ca Tudor nu este un mare fan al somonului, cu chiu cu vai mananca cateva inghitituri de peste bine ascunse intr-o portie de paste :).

Asadar, dragi mamici, daca micutii vostri se confrunta cu acest diagnostic, puteti incerca si suplimentarea dietei celui mic cu ulei de peste( daca are varsta potrivita) sau daca alaptati puteti lua voi suplimente cu Omega 3, poate va da rezultate si la voi.

PS

In ceea ce ma priveste pe mine, incerc sa introduc pestele destul de des in alimentatie, in ultima vreme prefer salatele din frunze diferite, cu rosii, ceapa si putin somon afumat. Este cina perfecta, si din punct de vedere al gustului dar si al beneficiilor si caloriilor J.

Pofta buna!

http://minoki.ro/home/131-body-doamna-pinguin-100-bumbac-organic-certificat-gots-fair-trade.html