Dupa ce am nascut mi-am dat seama ce implica o deplasare cu copilul, chiar si de scurta durata: pampers, servetele umede/uscate, aleza, haine de schimb, suzete, jucarii etc.

Un intreg arsenal pentru mogaldeata cu ochi mari care te priveste linistita cum te agiti sa-i pregatesti bagajul mai ceva ca un general de armata la mobilizarea trupelor. Trebuie sa recunosc ca am cautat ca geanta lui Tudor sa fie cat mai draguta si din punct de vedere estetic ,nu numai functionala. Toate gentile pentru copii au desene pe ele, animalute, culori potrivite pentru copii dar complet nepotrivite pentru orice tinuta ai purta cand iesi pe usa.

M-am intrebat tot timpul de ce producatorii de astfel de genti  aleg ca acestea sa se potriveasca copilului si nu mamei… pe bune, acum, mie mi s-a intamplat de nenumarate ori ca si la o simpla plimbare in parc cand purtam o pereche de blugi si un tricou simplu, geanta lui Tudor maro cu girafa pe ea sa se potrivesca ca nuca’n perete…n-am nimic cu girafa, e chiar simpatica :).

In fine, de cand a crescut Tudor arselanalul necesar pentru deplasari s-a mai schimbat insa eu am decis sa renunt la geanta cu girafa in favoarea alteia mai chic.

Anul trecut la un targ dedicat creatorilor romani am cunoscut-o pe Laura Olaru, un designer de genti autohton de la care am achizitionat un model gen sac. Credeti-ma ca geanta aceasta este super rezistenta, si de cand o am a avut parte si de tratamente mai…neortodoxe ( in sensul ca Tudor s-a gandit odata cum e sa o taraie pe toata gresia si pe parchet pana m-am prins eu ce face, a fost rasturnata si aruncata de nenumarate ori de catre acelasi personaj- pana m-am invatat minte sa n-o mai las la indemana, a stat pe jos in mall, la locuri de joaca, in sali de spectacol, in masina,etc).

In plus in ea incap nenumarate lucruri: portofel, produse de make-up, pampers, servetele umede, haine de schimb, recipient cu apa, uneori fructe sau biscuiti, jucarii,etc. In sfarsit pot purta si altceva pe umar decat o geanta de bebelus iar geanta Laurei ma face sa ma simt multumita cand ies din casa.

…oricum intrebam eu asa in cercul meu de prietene cam pana cand trebuie sa cari chestii pentru copil dupa tine si raspunsurile au fost “ cam pana pe la 8 ani” … noroc ca macar de pampers vom scapa in curand…sper.

In alta ordine de idei, ma bucur ca avem romani talentati, nu cred ca trebuie neparat sa platim o avere pe o genta pentru a arata bine si a fi la moda.

Pe Laura Olaru o gasiti pe pagina sa de facebook: https://www.facebook.com/olaru.laura.7?fref=ts